• Constructorul auto, alături de compania americană aerospațială Lockheed Martin, lucrează pentru a dezvolta o linie de vehicule care să asigure transportul uman pe suprafața Lunii.
  • Vehiculele sunt proiectate cu o capacitate de conducere autonomă și platforme care pot transporta oameni sau echipamente pe suprafața lunară.
  • Vehiculele vor fi reîncărcate cu ajutorul energiei solare și sunt proiectate pentru a fi ușor de întreținut, ceea ce ar trebui să le asigure o durată de viață de aproximativ zece ani.

Producătorul de automobile General Motors vrea să facă mașini de închiriat care să fie cu adevărat ieșite din comun.

Constructorul auto, alături de compania americană aerospațială Lockheed Martin, lucrează pentru a dezvolta o linie de vehicule care să asigure transportul uman pe suprafața Lunii.

Vehiculele sunt proiectate cu o capacitate de conducere autonomă și platforme care pot transporta oameni sau echipamente pe suprafața lunară.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Proiectul avansează independent de programul Artemis al NASA și este pregătit să se desfășoare fără niciun contract guvernamental care să îl susțină.

GM utilizează același simulator „driver-in-the-loop” pe care l-a folosit la dezvoltarea GMC Hummer EV.

Sistemul a fost programat cu o reconstituire a unei secțiuni din suprafața Lunii și a fost setat la o șesime din gravitația Pământului.

„Lucrurile pe care le-ai face pentru ca un vehicul să fie bun într-un mediu off-road pe Pământ sunt aceleași lucruri pe care le-ai face și pe Lună, este doar o schimbare a numerelor”, a declarat Jeff Vogt, inginer șef al departamentului de dinamică avansată a vehiculelor de la GM.

Un purtător de cuvânt al GM a declarat pentru FOX Business că ideea este ca vehiculele să fie trimise pe Lună înaintea misiunii, apoi să fie puse la dispoziție pentru a fi închiriate de orice expediție condusă de guvern care vizitează Luna, fie că este vorba de Statele Unite sau de alte națiuni.

Vehiculele vor fi reîncărcate cu ajutorul energiei solare și sunt proiectate pentru a fi ușor de întreținut, ceea ce ar trebui să le asigure o durată de viață de aproximativ zece ani.