• Google a lansat A.I. OverView în Google Search, dar au apărut deja erori controversate.
  • Google, Microsoft și OpenAI se întrec în dezvoltarea Inteligenței Artificiale.
  • Google a suspendat temporar generarea de imagini cu persoane și plănuiește o relansare îmbunătățită.

Google are probleme la 2 săptămâni după lansarea A.I. OverView. Softul dă erori și răspunsuri controversate. Automat a stârnit un val de critici printre experții în A.I.

Ce s-a întâmplat mai exact? Ce răspunsuri dă noua funcție de la Google?

Nu au trecut nici 2 săptămâni de când compania a debutat „AI Overview” în Google Search și deja îi merge prost. Cam dă erori și clar compania nu scapă de critici. Noua funcție afișează un rezumat rapid, sintetizând informații de pe internet. Dar se pare că nu o sintetizează cum trebuie. Dă niște răspunsuri greșite. De exemplu că fostul Președinte al SUA, Barack Obama, ar fi fost musulman. Sau eroarea de saptămâna trecută când cineva a căutat „brânză care nu se lipește de pizza”, funcția a sugerat să se adauge „aproximativ 2 cani de lipici netoxic în sos”. Ceea ce e o greșeală mare. Acum compania susține că majoritatea informațiilor sunt de înaltă calitate, dar recunoaște existența unor erori și lucrează la corectarea lor.

Google, Microsoft și OpenAI se întrec în dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Se estimează că piața A.I. va depăși 1 trilion de dolari în următorul deceniu. Compania a mai avut probleme cu Gemini, care a produs rezultate istorice inexacte și controversate. După recunoașterea acestor erori, compania a suspendat temporar generarea de imagini cu persoane și plănuiește o relansare îmbunătățită. În trecut, compania a fost criticată pentru lansările grăbite ale altor produse A.I., dar compania afirmă că a învățat din aceste experiențe și îmbunătățește continuu fiabilitatea produselor sale A.I.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

Citește și