• Ciolacu vrea un centru de date Google în România.
  • Ciolacu a anunțat că a semnat un memorandum de înțelegere cu Google.
  • La întâlnirea dintre Guvern și Ciolacu nu a existat un anunţ ferm privind o investiţie.

România a semnat un memorandum cu Google în contextul proiectelor pe care țara noastră le va dezvolta în infrastructura digitală, inovare și cercetare. Colaborarea vizează utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligența Artificială, îmbunătățirea eficienței operaționale, îmbunătățirea experiențelor cetățenilor, sporirea securității digitale a Guvernului și promovarea inovației în sectorul public.

De ce este România o piață atât de atractivă pentru Google?

Este o piață atractivă pentru toți investitorii din domeniul tehnologiei informațiilor pentru că oferă oportunități de proiecte majore în centre de date și servicii de cloud. Aici sunt specialiști cu o înaltă formare profesională. Proiectele sunt unele ambițioase de reformă a administrației publice. Ciolacu a spus astăzi că sistemul public lua până acum decizii după ureche, însă este nevoie de digitalizare în ceea ce privește sistemul public românesc. România este o piață extrem de importantă.

Va fi o investiție majoră în România?

La vizita reprezentanților Google în România nu s-a menționat despre ce fel de investiție este vorba, însă au afirmat sprijinul pentru creșterea siguranței cibernetice.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și