• Android 15 nu reprezintă o schimbare mare față de Android 14.
  • Android 15 aduce câteva funcții noi utile, inclusiv înregistrarea parțială a ecranului.
  • Acesta va fi disponibil pentru descărcare pe dispozitive selectate de la Samsung, Lenovo, Motorola, Nothing, OnePlus.

Android 15 va fi disponibil pe dispozitivele Pixel acceptate, cum ar fi Pixel 8 și Pixel 9. De asemenea, va fi disponibil pentru descărcare pe dispozitive selectate de la Samsung, Lenovo, Motorola, Nothing, OnePlus și altele în următoarele luni.

Android 15 nu reprezintă o schimbare mare față de Android 14, dar aduce câteva funcții noi utile, inclusiv înregistrarea parțială a ecranului, conectivitate prin satelit pentru a trimite și a primi mesaje fără serviciu celular, gesturi predictive de întoarcere, mai multe controale ale camerei în aplicație, boost în condiții de lumină scăzută și notificări sensibile pentru codurile 2FA, scrie CNET.

Schimbări importante:

Recomandări

SUA AVERTIZEAZĂ MOLDOVA
ALBANIA VREA ÎN UE
INFLUENCER PÂNĂ LA MOARTE
DISPARIȚII DUPĂ HELENE
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
A FOST LANSAT ANDROID 15
  • Funcția actualizată de blocare prin detectarea furtului utilizează acum Inteligența Artificială. Dacă telefonul detectează că dispozitivul tău a fost furat, cum ar fi cineva care ți l-a smuls din mână și apoi a plecat cu bicicleta, acesta nu va bloca automat dispozitivul dacă este deblocat.
  • Există noi cerințe de autentificare pentru anumite setări pe care hoții tind să le vizeze, cum ar fi scoaterea SIM-ului sau dezactivarea Găsirii dispozitivului meu. Android 15 vă va bloca dispozitivul dacă sunt detectate mai multe încercări eșuate pentru aplicații și setări, făcând mai dificilă resetarea și vânzarea dispozitivelor furate de către hoți, acest lucru descurajând furturile.
  • Spațiul privat este o nouă zonă blocată pe telefon, unde poți ascunde orice aplicații sensibile, cum ar fi aplicațiile bancare sau aplicațiile de întâlniri. Dacă o aplicație este blocată într-un spațiu privat și predați telefonul altcuiva, acesta nu va putea vedea aplicația în lista de aplicații și nici nu va vedea notificările sau setările aplicației, făcând-o practic invizibilă pentru toată lumea, cu excepția ta.
  • Pe dispozitivele pliabile și tabletele care rulează Android 15, poți fixa și dezfixa bara de activități pe ecran pentru a personaliza aspectul ecranului de pornire și pentru a păstra aplicațiile preferate mai aproape de tine.

Citește și