• Actualizarea aduce un alt nivel de securitate pentru cheile de acces pe Google Password Manager.
  • Compania a introdus un PIN din șase cifre care va fi necesar atunci când se utilizează passkeys pe un dispozitiv nou.
  • Compania utilizează passkey-uri în suita sa de software încă de anul trecut.

Google lansează o actualizare utilă pentru Google Password Manager, permițând utilizatorilor să sincronizeze parolele între numeroasele lor dispozitive. Până în acest moment, oamenii puteau salva parolele în Google Password Manager numai pe Android, astfel încât utilitatea între dispozitive era limitată. Era posibilă utilizarea parolelor pe alte dispozitive, dar utilizatorii trebuiau să scaneze un cod QR, scrie Engadget.

Actualizarea permite salvarea parolelor prin intermediul Google Password Manager pe Windows, macOS, Linux și Android. ChromeOS este în prezent testat beta, astfel încât această funcționalitate ar trebui să vină mai devreme decât mai târziu. Google spune, de asemenea, că suportul iOS este „în curând”.

Odată salvată, parola se sincronizează automat pe alte dispozitive utilizând Google Password Manager. Compania spune că aceste date sunt criptate end-to-end, deci va fi destul de greu pentru cineva să intre și să fure acreditările.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

O cheie de acces este ușor diferită de o parolă. Un passkey este un credențial digital care permite utilizatorilor să se conecteze la un cont fără a utiliza o parolă. Compania utilizează passkey-uri în suita sa de software încă de anul trecut.

Actualizarea de astăzi aduce, de asemenea, un alt nivel de securitate pentru cheile de acces pe Google Password Manager. Compania a introdus un PIN din șase cifre care va fi necesar atunci când se utilizează passkeys pe un dispozitiv nou.

Citește și