• Google lansează, în acest an, un instrument de autodiagnosticare a afecțiunilor pielii
  • În Derm Assist, utilizatorii răspund la întrebări despre simptome și încarcă poze
  • În lume, sunt aproximativ 2 miliarde de persoane care suferă de afecțiuni ale pielii

Cum ar fi să nu mai mergi la medic, pentru orice problemă? Să intri pe internet și să afli de ce suferi. Am putea ajunge acolo mai repede decât crezi. Google lansează o platformă medicală. Pentru început, o să se ocupe doar de problemele pielii.

Pe de-o parte, pentru că statisticile arată o incidență foarte mare a afecțiunilor dermatologice. Cam 25% din populație are astfel de probleme. Pe de altă parte, anual pe Google sunt cam 10 miliarde de căutări pe acest subiect. Și un alt aspect este că studiile arată că doar în 13% dintre cazuri pacienții reușesc să identifice adevărata problemă pe care o au.

Google nu înlocuiește medicul de specialitate

Cei de la Google nici nu își propun asta. Vor doar să ofere utilizatorilor informații cu autoritate, astfel încât aceștia să știe când să se alarmeze și să contacteze un specialist. Pentru că anumite probleme ale pielii care, la prima vedere, par minore, pot ascunde afecțiuni grave, iar noul instrument va ajuta la o informare corectă.

Recomandări

ASTĂZI AFLI REZULTATELE LA EN
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

În baza răspunsurilor la niște întrebări despre simptome și a fotografiilor cu zonele afectate, pe care fiecare trebuie să le încarce în platformă, programul genereză o listă a posibilelor condiții de potrivire, dar unele dintre aceste informații sunt revizuite și de dermatologi umani. Serviciul va fi gratuit pentur toți utilizatorii de internet.