• Testul inițial are loc la unul dintre sediile Alphabet din Kirkland, Washington.
  • Camerele de securitate din interior au colectat date faciale și le-au comparat cu imaginile stocate de pe ecusoanele angajaților.
  • În 2021, Google a propus noi modificări de securitate, inclusiv garduri în jurul unor părți ale sediului său din Mountain View, California.

Google testează tehnologia de recunoaștere facială pentru securitatea birourilor „pentru a ajuta la prevenirea accesului persoanelor neautorizate în campusurile noastre”, conform unei descrieri a programului care a fost văzută de CNBC.

Testul inițial are loc la unul dintre sediile Alphabet din Kirkland, Washington, o suburbie a orașului Seattle, se arată în document. Camerele de securitate din interior au colectat date faciale și le-au comparat cu imaginile stocate de pe ecusoanele angajaților, pentru a determina dacă există persoane neautorizate în incintă.

Echipa Google Security and Resilience Services (GSRS) va utiliza datele pentru a ajuta la identificarea persoanelor „care pot reprezenta un risc de securitate pentru produsele sau locațiile Google destinate persoanelor”, se arată în document.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

„Există protocoale în vigoare pentru identificarea, raportarea și posibila îndepărtare a persoanelor neautorizate cunoscute pentru a menține siguranța și securitatea oamenilor și spațiilor noastre”, se arată în document.

Google s-a confruntat cu cel puțin un incident violent notabil în trecut. În 2018, o femeie a deschis focul la biroul YouTube din San Bruno, California, rănind trei persoane. Trăgătoarea ar fi vizat YouTube pentru că „ura” compania întrucât i-a blocat videoclipurile.

Citește și