• Utilizatorii vor putea în continuare să facă o copie de rezervă a datelor lor dacă sunt îngrijorați că le pierd.
  • Funcția „cronologie” va funcționa în continuare pentru cei care aleg să o folosească.
  • Toate datele necesare pentru ca această funcție să funcționeze vor fi salvate la nivel local, pe propriile telefoane sau tablete.

Google va șterge tot ceea ce știe despre locațiile vizitate anterior de utilizatori, a anunțat compania, la un an după ce s-a angajat să reducă volumul de date personale pe care le stochează despre utilizatori, scrie The Guardian.

Funcția „cronologie” a companiei – cunoscută anterior sub numele de Location History – va funcționa în continuare pentru cei care aleg să o folosească, permițându-le să parcurgă în urmă zeci de ani potențiali de istoric de călătorie pentru a verifica unde se aflau la un anumit moment.

Însă toate datele necesare pentru ca această funcție să funcționeze vor fi salvate la nivel local, pe propriile telefoane sau tablete, fără ca vreuna dintre ele să fie stocată pe serverele companiei.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Într-un e-mail trimis de companie utilizatorilor de Maps, consultat de The Guardian, Google a precizat că aceștia au timp până la 1 decembrie pentru a-și salva toate călătoriile vechi înainte ca acestea să fie șterse pentru totdeauna.

Utilizatorii vor putea în continuare să facă o copie de rezervă a datelor lor dacă sunt îngrijorați că le pierd sau dacă vor să le sincronizeze între dispozitive, dar acest lucru nu se va mai întâmpla în mod implicit.

Așa-numitele solicitări de supraveghere „dragnet”, de exemplu, au obligat Google să furnizeze informații despre fiecare utilizator dintr-o anumită regiune la un anumit moment dat, incluzând în mod necesar multe persoane care nu au nicio altă legătură cu o infracțiune în afară de un semnal GPS.

Citește și