• „Rețeaua are nevoie de noi surse de energie electrică pentru a susține tehnologiile A.I.”, a declarat Michael Terrell, director senior pentru energie și climă la Google.
  • Companiile din domeniul tehnologiei apelează din ce în ce mai mult la sursele nucleare de energie pentru a furniza electricitatea utilizată de centrele de date.
  • Planurile trebuie încă să fie aprobate de Comisia de reglementare nucleară a SUA, precum și de agențiile locale.

Google a semnat un acord pentru a utiliza mici reactoare nucleare pentru a genera cantitățile mari de energie necesare pentru alimentarea centrelor sale de date pentru Inteligență Artificială (A.I.). Compania spune că acordul cu Kairos Power îi va permite să înceapă să utilizeze primul reactor în acest deceniu și să aducă mai multe reactoare online până în 2035, anunță BBC.

Companiile nu au oferit detalii cu privire la valoarea acordului sau la locul în care vor fi construite centralele. Companiile din domeniul tehnologiei apelează din ce în ce mai mult la sursele nucleare de energie pentru a furniza electricitatea utilizată de centrele de date uriașe care generează inteligența artificială.

„Rețeaua are nevoie de noi surse de energie electrică pentru a susține tehnologiile A.I.”, a declarat Michael Terrell, director senior pentru energie și climă la Google. „Acest acord contribuie la accelerarea unei noi tehnologii pentru a satisface nevoile energetice în mod curat și fiabil și pentru a debloca întregul potențial al A.I. pentru toată lumea.”

Recomandări

AVERTISMENTUL GERMANIEI
PROFU' DE SEX
UNDE MERGI AZI
ANA MERGE MAI DEPARTE
PRAGA VREA TURISM BUN
TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL

Acordul cu Google „este important pentru accelerarea comercializării energiei nucleare avansate prin demonstrarea viabilității tehnice și comerciale a unei soluții esențiale pentru decarbonizarea rețelelor electrice”, a declarat Jeff Olson, directorul executiv al Kairos.

Planurile trebuie încă să fie aprobate de Comisia de reglementare nucleară a SUA, precum și de agențiile locale, înainte de a putea fi puse în aplicare. Anul trecut, autoritățile de reglementare din SUA au acordat companiei Kairos Power, cu sediul în California, primul permis din ultimii 50 de ani pentru construirea unui nou tip de reactor nuclear.

Citește și