• Guvernul a aprobat HG privind Strategia Naţională în domeniul Inteligenţei Artificiale 2024-2027.
  • Strategia va fundamenta finanțările europene dedicate implementării tehnologiilor de ultimă generație.
  • Strategia va contribui la valorificarea potenţialului inovativ naţional în domeniul A.I.

Ai Strategie Naţională în domeniul Inteligenţei Artificiale de azi. Ciolacu a anunțat că România face un pas important pentru că are un nou cadru strategic privind Inteligența Artificială.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, printr-o hotărâre, Strategia Naţională în domeniul Inteligenţei Artificiale 2024-2027, astfel că România are un nou cadru strategic privind Inteligenţa Artificială.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a spus, joi, că România are un nou cadru strategic privind inteligenţa artificială care va fundamenta finanţările europene dedicate implementării tehnologiilor de ultimă generaţie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Fără îndoială, va avea un impact semnificativ în toate aspectele vieţii noastre în societate, dar şi în economie”, spune Constantin.

Strategia Naţională de Inteligenţă Artificială a beneficiat de o consultare publică începând cu sept 2023, iar propunerile Comitetului Român pentru Inteligenţa Artificială şi ale celorlalte organizaţii au fost analizate şi sunt integrate în forma finală aprobată joi prin Hotărâre de Guvern.

Citește și