• Guvernul francez lansează un experiment în care 1.000 de funcționari publici vor folosi aplicații de inteligență artificială (ChatGPT și LLaMA) pentru a răspunde mai eficient la e-mailurile utilizatorilor.
  • Scopul este să ușureze munca funcționarilor cu răspunsuri consistente la întrebări frecvente și să îmbunătățească serviciile pentru toți utilizatorii.
  • Implementarea inteligenței artificiale este menită să asiste funcționarii și să revoluționeze interacțiunile cu publicul, păstrând confidențialitatea datelor și reglementările adecvate.

Guvernul francez pariază pe inteligența artificială. Anunțat în luna mai, experimentul cu inteligența artificială în cadrul administrației devine realitate: începând cu 2 octombrie, 1.000 de funcționari publici vor testa două aplicații, ChatGPT și LLaMA pentru a răspunde mai eficient utilizatorilor care trimit e-mailuri, relatează TF1 France.

Cum va funcționa planul

Funcționarii publici vor examina și verifica răspunsurile propuse de aceste aplicații înainte de a le transmite, urmărind să faciliteze munca acestora prin abordarea repetată a unor întrebări similare. Acest pas este menit să conducă la o optimizare a serviciilor furnizate, atât celor care solicită informații personal sau telefonic, cât și celor care se prezintă în mod direct.

Ministerul Muncii spune că implementarea inteligenței artificiale în cadrul administrației nu are ca scop eliminarea locurilor de muncă, ci oferirea de asistență angajaților. Încă din anul precedent, guvernul a manifestat interes în această direcție, cu ministrul Funcției Publice și al Transformării Publice, Stanislas Guerini, exprimând convingerea că interacțiunile dintre utilizatori și administrație vor fi inevitabil remodelate de inteligența artificială.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Inteligența artificială va transforma în mod inevitabil interacțiunile dintre utilizatori și administrații”.

„Administrația nu trebuie să fie supusă, ci trebuie să își însușească. Ideea nu este de a zgudui lucrurile”.

În ceea ce privește posibilele preocupări legate de confidențialitatea datelor cetățenilor, ministerul a asigurat că experimentul va fi efectuat în parteneriat cu Cnil, organul de supraveghere a protecției datelor din Franța, și cu coordonatorul național al inteligenței artificiale, Guillaume Avrin.

Citește și