- Inteligența artificială i-ar putea face pe artiști să piardă controlul asupra imaginii lor.
- Vedetele de la Hollywood ar putea fi plătite pentru munca „dublurilor lor digitale”.
- Cel mai mare sindicat de la Hollywood va începe săptămâna aceasta discuțiile privind salarizarea în era inteligenței artificiale.
Vedetele de la Hollywood ar putea juca mai multe roluri în același timp. Cum? Prin inteligența artificială, scrie Financial Times. Actorii se tem că tehnologia ar putea duce la reducerea numărului de locuri de muncă pentru scenariști, interpreți de voce și alții.
Advertisment
Vedetele sunt, de asemenea, îngrijorate de faptul că vor pierde controlul asupra imaginii lor, întrucât tehnologia A.I. a fost folosită pentru a genera videoclipuri „deepfake” cu Keanu Reeves și Tom Cruise.
Sindicatul Sag-Aftra se va întâlni miercuri cu omologii săi de la studiourile de la Hollywood pentru a stabili un nou contract pe trei ani. Dacă actorii vor intra în grevă, va fi prima grevă a sindicatului lor de după anii 2000. Manifestațiile ar duce la oprirea activității de la Hollywood chiar în momentul în care studiourile încep să își revină după pandemie.
Recomandări
Care sunt avantajele și dezavantajele?
Avocații, producătorii și directorii agențiilor spun că acest tip de aranjament s-ar putea dovedi a fi o oportunitate financiară pentru vedetele de top. Ar fi posibil ca un actor să filmeze o scenă la fața locului, în timp ce versiunea digitală a acestuia ar putea câștiga bani din filmarea unei reclame, în același timp, spun ei.
„Actorii … ar putea ajunge să fie în mai multe locuri în același timp, deoarece aceste instrumente i-ar putea ajuta să execute diferite proiecte în diferite etape”, a declarat Hilary Krane, director juridic la Creative Artists Agency.
Ivy Kagan Bierman, avocat specializat în dreptul muncii în domeniul divertismentului la „Loeb & Loeb”, a declarat că subiectul inteligenței artificiale a îndepărtat și mai mult studiourile. „Este de înțeles că studiourile nu vor să negocieze ceva care va pune obstacole în calea utilizării tehnologiei A.I.”, a spus ea. „De cealaltă parte, îi aveți pe scenariști, regizori și actori care sunt îngrijorați de faptul că această tehnologie ar putea fi folosită în moduri care nu sunt în interesul lor”.
Ivy a pledat pentru un grup de lucru la nivelul întregii industrii care să studieze impactul A.I, dar până acum ideea nu a prins contur. „A.I. nu este ceva ce ar trebui să abordăm din teamă și nici masa de negocieri nu este cel mai bun loc pentru a încerca inițial să rezolvăm îngrijorările”, a spus ea.
Citește și
- Săptămâna de lucru de 4 zile. Expert: ,,Odată ce intri în acest ritm, îți dai seama că mersul la birou îți face viața mai ușoară”
- Consumul mare de alimente ultraprocesate poate cauza cancer. Cum le poți identifica
- Eugen Tomac, lider PMP, despre intrarea României în Schengen: „Singura cale este procesul de la CJUE”
Partenerii noștri