• În prima fază clinică, moleculele descoperite de IA au o rată de succes dublă față de media actuală a industriei.
  • Prin folosirea IA, medicamentele pot deveni mai eficiente decât cele produse prin metodele actuale.
  • Folosirea inteligenței artificiale în industria pharma nu este o noutate, tehnologia este folosită de 5 ani.

Noile medicamente necesită un timp lung de cercetare și testare a moleculelor candidate pentru producție. Un studiu recent arată că tehnologiile de inteligență artificială pentru reduce aceste perioade, ceea ce face și producția mai eficientă.

Este vorba despre un studiu realizat de firma de consultanță, Boston Consulting Group și a analizat moleculele dezvoltate și proiectate, pe de-o parte de oameni și, pe de altă parte, de Inteligența Artificială. Aceste molecule au fost testate în așa numitul studiu clinic de fază I.

Există trei astfel de faze, faza I, faza II și faza III, înainte de lansarea medicamentului propriu-zis și în faza I, intră, bineînțeles, moleculele care au fost pregătite în acests sens.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Ce a descoperit studiul? Aceste molecule cercetate și descoperite de oameni, sunt cam în proporție de jumătate, accesibile sau trec de faza I a studiului clinic, în timp ce ale Inteligenței Artificiale, în proporție de 80-90%. Practic, este vorba despre molecule care trec de această primă fază a studiului clinic, fără excepție, fiind totuși un succes destul de mare față de cercetările conduse de oameni.

Vom trăi mai sănătos cu aceste medicamente?

Nu știu dacă vom trăi mai sănătos, dar în orice caz, bolile vor fi vindecate cu o eficacitate și cu o eficiență mult mai mare. Până acum, moleculele dezvoltate și proiectate de oameni sunt, poate eficace, poate nu, dar în cazul celor dezvoltate de Inteligența Artificială, care procesează milioane de informații față de oameni, pot face aceste molecule mult mai eficiente și, bineînțeles, și medicamentele, la rândul lor.

Citește și