• Un sistem de recunoaștere facială a identificată o femeie drept hoață.
  • Deși femeia era nevinovată, a fost dată afară din magazin imediat.
  • Femeia a primit interdicție pe viață în magazinele Home Bargains.
  • Poliția din Marea Britanie prinde sute de infractori cu „facewatch”.
  • În mai puțin de o secundă, tehnologia generează imaginea biometrică.

Eroarea făcută de Inteligența Artificială care te poate costa scump: riști să fii interzis pe viață în magazine. La Londra, A.I.-ul a luat-o razna. Un sistem de recunoaștere facială care funcționează cu A.I. a identificat o femeie nevinovată – drept hoață. Femeia a fost percheziționată, dată afară din magazin și și-a luat interdicție pe viață în orice magazin care folosește tehnologia „face-watch”.

Chiar dacă dă rateuri, poliția britanică prinde sute de infractori cu ajutorul sistemului de recunoaștere facială. Camerele video sunt amplasate în magazine, pe clădiri și mașini. În mai puțin de o secundă, tehnologia generează imaginea biometrică a feței fiecărei persoane de pe stradă și o compară cu fețele de pe lista infractorilor dați în urmărire.

Sara a fost identificată greșit ca hoață de un sistem de recunoaștere facială numit Facewatch, folosit într-un magazin Home Bargains din Marea Britanie. La mai puțin de un minut după ce a intrat în magazin, un angajat a acuzat-o că este hoață pe baza alertei generate de sistem. I-a fost percheziționată geanta și a fost dată afară din magazin, primind interdicție în toate locațiile care folosesc tehnologia Facewatch. Deși Facewatch a recunoscut ulterior eroarea, nici compania, nici Home Bargains nu au comentat incidentul.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Poliția Metropolitană din Londra a folosit o dubă albă modificată, echipată cu camere de recunoaștere facială, pentru a identifica persoane aflate pe o listă de supraveghere. În ziua în care BBC i-a însoțit, au fost operate 6 arestări, inclusiv persoane care încălcau ordine de prevenire a abuzurilor sexuale.

Citește și