Inteligența Artificială face și erori. Un sistem de recunoaștere facială a identificat o femeie nevinovată drept hoață

Eroarea făcută de Inteligența Artificială care te poate costa scump: riști să fii interzis pe viață în magazine. La Londra, A.I.-ul a luat-o razna. Un sistem de recunoaștere facială care funcționează cu A.I. a identificat o femeie nevinovată – drept hoață. Femeia a fost percheziționată, dată afară din magazin și și-a luat interdicție pe viață în orice magazin care folosește tehnologia „face-watch”.

Chiar dacă dă rateuri, poliția britanică prinde sute de infractori cu ajutorul sistemului de recunoaștere facială. Camerele video sunt amplasate în magazine, pe clădiri și mașini. În mai puțin de o secundă, tehnologia generează imaginea biometrică a feței fiecărei persoane de pe stradă și o compară cu fețele de pe lista infractorilor dați în urmărire.

Sara a fost identificată greșit ca hoață de un sistem de recunoaștere facială numit Facewatch, folosit într-un magazin Home Bargains din Marea Britanie. La mai puțin de un minut după ce a intrat în magazin, un angajat a acuzat-o că este hoață pe baza alertei generate de sistem. I-a fost percheziționată geanta și a fost dată afară din magazin, primind interdicție în toate locațiile care folosesc tehnologia Facewatch. Deși Facewatch a recunoscut ulterior eroarea, nici compania, nici Home Bargains nu au comentat incidentul.

Poliția Metropolitană din Londra a folosit o dubă albă modificată, echipată cu camere de recunoaștere facială, pentru a identifica persoane aflate pe o listă de supraveghere. În ziua în care BBC i-a însoțit, au fost operate 6 arestări, inclusiv persoane care încălcau ordine de prevenire a abuzurilor sexuale.

Citește și

Exit mobile version