• A.I.-ul detectează minciuni mai bine decât testul poligraf.
  • Cercetătorii de la MIT au făcut un A.I. care detectează minciunile.
  • A.I.-ul detectează 70% dintre minciunile pe care le spune un om.
  • A.I.-ul care detectează minciuni a fost antrenat pe mii de micuni.

Uită de detectoarele de minciuni – Inteligența Artificială e singura capabilă să te prindă când vrei să eviți adevărul, chiar dacă te crezi maestru! Cercetătorii de la MIT au făcut o aplicație de Inteligență Artificială care descoperă aproape 70% dintre minciunile pe care le spune o persoană, ceea ce e mai bine decât un detector de miciuni.

În studiul lor publicat în jurnalul iScience, von Schenk și colegii ei le-au cerut voluntarilor să scrie declarații despre planurile lor de weekend. În jumătate din timp, oamenii erau încurajați să mintă; o afirmație credibilă, dar neadevărată, a fost recompensată cu o mică plată financiară. În total, echipa a strâns 1.536 de declarații de la 768 de persoane.

Apoi au folosit 80% din aceste afirmații pentru a antrena un algoritm cu privire la minciuni și adevăruri, folosind modelul de limbaj A.I. de la Google BERT . Când au testat instrumentul rezultat pe ultimele 20% dintre afirmații, au descoperit că poate spune cu succes dacă o afirmație este adevărată sau falsă în 67% din cazuri.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Citește și