• Cercetătorii au studiat profilurile a 400 de utilizatori Linkedin și le-au cerut să completeze un chestionar psihologic.
  • Au fost stabilite 64 de elemente care pot identifica trăsături ca narcisismul sau nivelul inteligenței.
  • Dezavantajul studiului cu A.I. este că utilizatorii își schimbă des datele de profil, ceea ce modifică rezultatele.

Linkedin a devenit cea mai mare platformă de joburi, cu un miliard de utilizatori în lumea întreagă. Un nou studiu a analizat în ce măsură poate Inteligența Artificială să identifice trăsături ca narcisismul, folosind doar CV-urile utilizatorilor. Răspunsul este că destul de bine, dar nici pe departe perfect.

Cum s-a făcut acest studiu pe Linkedin?

S-au folosit 400 de utilizatori, vorbitori de limba germană, care au trecut inițial printr-un test psihologic. După acest test, cercetătorii au studiat profilurile a celor 400 de utilizatori, începând de la fotografie până la studii și experiențe. Datele au fost introduse într-u program A.I. pentru a stabili anumite caracteristici bazate pe CV. A.I.-ul a detectat foarte bine caracteristicile de inteligență și pe cele de narcisism.

Punctele slabe sunt cele referitoare la faptul că ceea ce încărcăm e Linkedin nu este ceva ce rămâne permanent și nu este ceva static.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Citește și