• Peste 230.000 de persoane au folosit aplicația de când a fost lansată în Japonia anul trecut.
  • Șeful Centrului Medical pentru Animale de la Universitatea Nihon a lucrat la această aplicație.
  • El a spus că medicii veterinari ca el pot spune într-o anumită măsură dacă un animal suferă sau nu, dar este mai greu pentru proprietari.

Inteligența Artificială (A.I.) poate acum să detecteze dacă pisica ta are dureri doar uitându-se la fața ei, cu ajutorul unei aplicații create de veterinari și dezvoltatori din Japonia. Aplicația de inteligență artificială a fost antrenată folosind 6.000 de fotografii de pisici, iar dezvoltatorii spun că are o precizie de peste 95%, scrie Sky News.

Șeful Centrului Medical pentru Animale de la Universitatea Nihon a lucrat la această aplicație. El a spus că medicii veterinari ca el pot spune într-o anumită măsură dacă un animal suferă sau nu, dar este mai greu pentru proprietari.

Mai mult de 70% dintre pisicile în vârstă au artrită sau dureri, dar doar 2% dintre ele merg efectiv la spital”, a declarat profesorul Edamura.

Recomandări

TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?
MACRON NU MAI APARE PE AFIȘELE PARTIDULUI
RONALDO, CEL MAI BUN PASATOR DIN CAMPIONATUL EUROPEAN
UNDE PETRECI DE RUSALII?
UCRAINA A DISTRUS O BAZĂ RUSEASCĂ

Așa că, mai degrabă decât un diagnostic final, folosim [aplicația] ca un instrument pentru a-i face pe proprietari să conștientizeze dacă situația este normală sau nu”.

Peste 230.000 de persoane au folosit aplicația de când a fost lansată în Japonia anul trecut.

Animalele de companie sunt foarte populare în această țară, Asociația japoneză pentru hrana animalelor de companie estimând că anul trecut au existat aproape 16 milioane de câini și pisici de companie în țară, mai mult decât numărul de copii sub 15 ani.

Citește și