• Camera A.I. utilizează algoritmi avansați pentru a prezice mișcările bărcilor.
  • SailGP speră să implementeze această tehnologie AI pe toate bărcile de curse în sezonul următor.
  • Această cameră este concepută pentru a reduce riscurile de coliziuni și accidente prin analiza în timp real a datelor colectate de pe bărci.

Unele dintre cele mai rapide bărci cu vele din lume aduc Inteligența Artificială pe punte. SailGP testează o nouă cameră cu Inteligență Artificială care promite să schimbe experiența atât pentru echipaj, cât si pentru spectatori. Algoritmul poate, de asemenea, să notifice echipajele atunci când barca se poate răsturna sau e pe punctul unei coliziuni.

Acesta este un material video cu camera A.I. din timpul evenimentul SailGP din Bermuda. Vedem cum camera se poate se mișca și reacționează când e în prezența altor bărci. De asemenea, camera poate utiliza datele pe care le colectează pentru a identifica sportivii, astfel încât fanii să îi poată urmări mai ușor în timpul competiției.


Tehnologia nu doar că ajută echipajul, dar promite și să facă cursele dinamice și interactive pentru spectatori. Cu ajutorul A.I., camerele pot oferi perspective în timp real despre performanțele fiecărei echipe.

Algoritmul poate identifica dacă bărcile sunt aproape de o coliziune în 30 de secunde. Apoi poate trimite automat o alertă echipajelor pentru ca acestea să își poată modifica cursul. Noua cameră poate identifica când o barcă este pe cale să se răstoarne. Știm la ce nivel se află corpul bărcii și, din acest punct de vedere, am putea spune că, dacă există o mișcare de 45% a corpului navei, atunci toate camerele se îndreaptă spre acea barcă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și