• Studiu MIT: Folosirea frecventă a ChatGPT accentuează singurătatea.
  • Dependența emoțională de chatbot reduce nevoia de socializare.
  • În studiul OpenAI au fost analizate peste 40 de milioane de interacțiuni cu chatbot-ul.

Dacă interacționezi mult timp cu ChatGPT și ajungi să devii intim cu el, există riscul să te simți mult mai singur, arată două studii realizate de OpenAI și MIT Media Lab. Studiul MIT a identificat mai multe moduri în care vorbitul cu ChatGPT, fie prin text, fie prin voce, poate afecta experiența emoțională a unei persoane.

Participanții care aveau deja încredere în chatbot și aveau tendința de a se atașa emoțional în relațiile umane s-au simțit mai singuri și mai dependenți emoțional de chatbot în timpul studiului. În plus, nevoia de socializare s-a redus. Totuși, aceste efecte au fost mai puțin severe cu modul vocal al ChatGPT decât cel prin text, în special dacă chatbot-ul le-a vorbit pe un ton neutru.

Studiul OpenAI, care a analizat peste 40 de milioane de interacțiuni cu chatbot-ul, a demonstrat că discutarea subiectelor personale a avut, de asemenea, tendința de a agrava singurătatea pe termen scurt. O altă concluzie a fost că discuțiile cu ChatGPT despre subiecte mai generale au fost mai susceptibile de a crește dependența emoțională.

Recomandări

CUM ÎL VĂD ROMÂNII PE TRUMP?
CLICK HERE!
LA CINE SUNT BANII?
NON MADE IN USA
GOOGLE E AGENT DE TURISM
DISCUȚII LA PARTIDĂ DE GOLF