• Rivalul companiei Anthropic își aduce chatbotul Claude pe iPhone.
  • Provocatorul liderului de piață, OpenAI, spune că vrea să „întâlnească utilizatorii acolo unde sunt” și să facă parte din viața de zi cu zi a utilizatorilor.
  • „Punem puterea lui Claude direct în mâinile oamenilor. Nu este vorba doar de comoditate; este vorba de integrarea lui Claude în structura vieții noastre de zi cu zi.”

ChatGPT de la OpenAI se confruntă cu o concurență serioasă, deoarece rivalul companiei Anthropic își aduce chatbotul Claude pe iPhone, scrie The Guardian.

Anthropic, condusă de un grup de foști angajați ai OpenAI care au demisionat din cauza unor divergențe cu directorul executiv Sam Altman, are un produs care deja depășește ChatGPT în ceea ce privește anumite măsuri de inteligență și acum vrea să cucerească utilizatorii obișnuiți.

În lumea de astăzi, smartphone-urile sunt în centrul modului în care oamenii interacționează cu tehnologia. Pentru a face din Claude un adevărat asistent de inteligență artificială, este esențial să ne întâlnim cu utilizatorii acolo unde se află aceștia – și în multe cazuri, asta se întâmplă pe dispozitivele lor mobile”, a declarat Scott White de la Anthropic.

Recomandări

ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?

„Punem puterea lui Claude direct în mâinile oamenilor. Nu este vorba doar de comoditate; este vorba de integrarea lui Claude în structura vieții noastre de zi cu zi.”

Cea de-a treia versiune a modelului de limbaj Claude este oferită direct utilizatorilor pe site-ul său în trei variante: un model rapid și simplu numit „haiku”, un model mai lent și mai puternic numit „sonnet” și, doar pentru clienții plătitori, sistemul complet „opus”.

Acest sistem este cel care a preluat conducerea în clasamentul LMSys privind chatbot-urile, devenind prima Inteligență Artificială care l-a scos pe GPT-4 de pe prima poziție. Opus poate reține aproximativ 160.000 de cuvinte, suficient pentru ca un utilizator să lipească un roman cu greutate și să pună întrebări ulterioare.

Până acum, însă, ChatGPT s-a confruntat cu puțină concurență pe dispozitivele utilizatorilor. OpenAI și-a lansat prima dată aplicația pentru iOS în luna mai a anului trecut și rămâne unul dintre puținele modele de A.I. de frontieră cu o aplicație accesibilă pentru consumatori.

Anthropic spune că aplicația Claude îi va permite să aducă noi caracteristici utilizatorilor, dincolo de simpla ușurință de utilizare. „De exemplu, aplicația Claude iOS poate, cu acordul utilizatorului, să acceseze camera și biblioteca foto a dispozitivului”, a declarat White.

„După o ședință, un utilizator de afaceri ar putea face o fotografie a unei diagrame de tablă albă și să-i ceară lui Claude să rezume punctele cheie, facilitând astfel partajarea informațiilor importante și luarea de măsuri în urma acestora. În mod similar, un consumator ar putea face o fotografie a unei plante pe care o întâlnește în timpul unei drumeții și i-ar putea cere lui Claude să identifice specia și să ofere mai multe informații despre caracteristicile și habitatul acesteia.

„Am înființat Anthropic pentru a conduce frontiera siguranței și cercetării în domeniul inteligenței artificiale. Acest lucru nu este ceva ce poți face în abstract. Nu credem că am putea influența în mod pozitiv traiectoria industriei și nu am putea inspira o cursă spre vârf în ceea ce privește siguranța A.I. dacă nu am fi capabili să concurăm la frontieră”, a declarat White.

Această competiție pare să aibă un efect asupra liderului de piață. Miercuri, OpenAI și-a schimbat politicile pentru a permite utilizatorilor să acceseze întregul istoric ChatGPT, fără a fi nevoie să accepte să permită companiei să se antreneze pe baza conversațiilor lor ca o contrapartidă.

Citește și