• Amazon lansează primul proiect de sateliți Kuiper pe orbită. Cele două prototipuri de nave spațiale vor testa sisteme care vor fi utilizate pentru a furniza servicii de internet de pe orbită.
  • Vicepreședintele proiectului Kuiper: „ Este prima dată când Amazon pune sateliți în spațiu și vom învăța o sumedenie incredibilă de noi lucruri, indiferent de modul în care se desfășoară misiunea.”
  • Comisia Federală de Comunicații, care reglementează comunicațiile prin satelit la sol, a aprobat rețeaua Amazon în 2020.

Amazon lansează primul proiect de sateliți Kuiper pe orbită. Cele două prototipuri de nave spațiale vor testa sisteme care vor fi utilizate pentru a furniza servicii de internet de pe orbită, care vor concura în cele din urmă cu serviciul Starlink al SpaceX, scrie New York Times.

Doi sateliți prototip Amazon au fost lansați deasupra unei rachete Atlas V la Stația de Forțe Spațiale Cape Canaveral din Florida. Ei fac parte din Proiectul Kuiper, o constelație de comunicații care va consta în cele din urmă din peste 3.200 de sateliți.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Este prima dată când Amazon pune sateliți în spațiu și vom învăța o sumedenie incredibilă de noi lucruri, indiferent de modul în care se desfășoară misiunea”, a declarat Rajeev Badyal, vicepreședinte de tehnologie pentru Project Kuiper la Amazon, într-un comunicat al companiei, înainte de lansare.

Comisia Federală de Comunicații, care reglementează comunicațiile prin satelit la sol, a aprobat rețeaua Amazon în 2020. A dat companiei un termen limită pentru a lansa jumătate din cei 3.236 de sateliți până în iulie 2026, întreaga constelație urmând să fie desfășurată până în iulie 2029.

Un fond de pensii care deține acțiuni Amazon a dat în judecată Amazon în august pentru că nu a cumpărat nicio lansare de la SpaceX, care a lansat rachete Falcon 9 de 70 de ori în acest an și are contracte cu alți concurenți pentru serviciul său Starlink.

Citește și: