•  Postarea lui Zuckerberg a generat reacții variate, cu unii utilizatori cerând angajarea de artiști reali în locul utilizării A.I.
  • Zuckerberg a prezentat realizarea sa la conferința anuală Connect.
  • Acesta a folosit un instrument Meta AI pentru a crea imagini și un trailer pentru cartea fiicei sale.

Postarea de pe Instagram a lui Mark Zuckerberg în care o felicită pe fiica sa August, în vârstă de șase ani, a fost criticată pentru că a folosit Inteligența Artificială pentru a o face să prindă viață prin imagini, conform Indy100.

Miercurea trecută (25 septembrie), mogulul tehnologiei a mers la conferința anuală Connect, unde a împărtășit realizarea sa. El a explicat cum a folosit un instrument Meta AI pentru a crea imaginile și un trailer.

Zuckerberg a apelat ulterior la Instagram pentru a o împărtăși, împreună cu descrierea: „Fiica mea August a scris o carte, The Mermaid Crystal, și am folosit Meta AI pentru a ilustra cartea și a crea acest trailer. Și da, o continuare este deja în lucru. Tată mândru!”

Recomandări

PAPA CERE RUGĂCIUNE
CE LASĂ ÎN URMĂ HELENE
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
RUȘII PREIAU VUHLEDAR
PERSONA NON GRATA
SHAZEER IS BACK

Dar Zuckerberg a primit critici după ce a distribuit-o pe rețelele de socializare.

Mulți l-au îndemnat pe Zuckerberg să sprijine artiștii adevărați în loc să apeleze la Inteligența Artificială, unul dintre aceștia scriind: „Miliardarul nu ar putea plăti un artist să facă asta”.

„Îmi place ideea de a scrie o carte! Să sperăm că, dacă aceasta va fi publicată vreodată, va fi ilustrată de un artist uman și nu de Meta AI”, a scris cineva, în timp ce altul a îndemnat: „Sau știi tu, poți angaja artiști adevărați”

Autorul Jason Pinter a declarat că opera A.I. l-a făcut să fie „foarte furios”.

„Mark Zuckerberg a folosit Inteligența Artificială pentru a ilustra cartea pentru copii a fiicei sale și acest lucru mă înfurie foarte tare”, a scris el.

„El ar fi putut angaja un PHALANX de ilustratori uimitori, dar în schimb a folosit un program de calculator. Dacă nu sprijinim artiștii adevărați, nu vor mai exista artiști.”

Cu toate acestea, alții au sărit în apărarea lui și au lăudat munca lui August: „Îmi place asta atât de mult.”

Citește și