• Mașină zburătoare nu necesită permis de conducere.
  • Compania suedeză Jetson Aero o vinde la prețul de 92.000 de dolari și crede că în zece ani ar putea înlocui vehiculele tradiționale.
  • Cântărește doar 40 de kilograme și este capabil să atingă 120 de kilometri pe oră.

Vehiculul zburător, care cântărește doar 40 de kilograme și nu necesită permis de conducere, a fost introdus pe piață, relatează La Vanguardia.

Compania suedeză Jetson Aero o vinde la prețul de 92.000 de dolari și crede că în zece ani ar putea înlocui vehiculele tradiționale. Cântărește doar 40 de kilograme și este capabil să atingă 120 de kilometri pe oră.

În plus, pentru a conduce acest model, Jetson One, nu este necesar să ai brevet de pilot. Din toate aceste motive, compania nordică a dezvăluit că obiectivul său este ca „toată lumea să poată deveni pilot” și că, în zece ani, populația nu va ezita să-și schimbe mașina cu produse ca ale lor.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Nu există reforme legislative pentru acest tip de vehicul

Guvernele nu au abordat încă reformele legislative pentru a reglementa utilizarea acestui tip de vehicule.

Cofondatorul și președintele Jetson, Peter Ternstrom, a explicat că pilotarea acestui vehicul este ca și cum ai călători „pe un covor magic”, având în vedere stabilitatea sa. De asemenea, el susține că este nevoie de doar cinci minute pentru a învăța cum să decolezi și să aterizezi vertical.

Cu toate acestea, vehiculul inovator are încă unele limitări, cum ar fi durata scurtă de viață a bateriei: permite doar zboruri de 20 de minute. Pe de altă parte, guvernele vor trebui să abordeze reforme legislative importante pentru a reglementa utilizarea acestui tip de vehicule personale și aeriene.

Suedia nu este prima țară care a inventat un vehicul zburător

Compania japoneză SkyDrive a testat cu succes cea mai mică maşină cu decolare şi aterizare verticală. Vehiculul zburător are un singur loc, dar este destul de mare. Are opt motoare, pentru ca şoferul să fie în siguranţă şi seamănă destul de mult cu o dronă.

Demonstrația a fost o premieră în istoria Japoniei. Primele teste în mediu necontrolat vor avea loc până la sfârşitul anului, iar compania şi-a propus să lanseze primul model comercial în 2023.