• Jack Sweeney a creat 38 de conturi care arătau date despre zborurile vedetelor.
  • Jack Sweeney posta date despre zborurile lui Musk, Trump sau Taylor Swift.
  • În 2022, Musk a blocat conturile lui Sweeney pe X, fost Twitter.
  • Taylor Swift l-a amenințat cu procese pe Jack Sweeney.
  • Datele despre zborurile avioanelor private sunt disponibile publicului.

Zboară de aici – e mesajul transmis de Mark Zuckerberg și Elon Musk lui Jack Sweeney – studentul american care posta pe rețelele sociale, în timp real, unde merg celebritățile și persoanele publice cu avioanele lor private. Jack Sweeney a creat cel puțin 38 de conturi – iar fiecare cont aparținea unei personalități precum Elon Musk, Donald Trump, Jeff Bezos, Kim Kardashian, Kylie Jenner sau Taylor Swift, scrie People.

În 2022, Elon Musk i-a blocat conturile de pe platforma X, iar acum Sweeney retrăiește perioada din urmă cu doi ani – nu mai are acces nici pe aplicațiile META. Atât pe Threads, cât și pe Instagram – conturile care prezentau date despre călătoriile pe care le fac celebritățile cu avioane lor private au fost interzise. Sweeney se apară că nu a încălcat legea – toate datele privind avioanele private afișate în conturile lui sunt disponibile publicului și sunt operate de Administrația Federală a Aviației din SUA.

Meta spune că aceste conturi au încălcat politica sa de confidențialitate. „Reprezintă un pericol pentru persoanele publice” – e declarația dată de un purtător de cuvânt al META, păstrat sub anonimat, pentru TechCrunch. Sweeney a fost amenințat cu procese de Taylor Swift și de Elon Musk dacă nu renunță să le monitorizeze călătoriile.

Recomandări

AVEM REZULTATELE PE 25 NOV
CARE-I TRENDUL?
CE RĂMÂNE DIN EDUCAȚIE?
TU MĂNÂNCI STRIDII?
ARE RO NEVOIE DE SPITAL SMART?
ISRAEL VS IRAN

Platforma social media deținută de Meta a suspendat brusc luni un cont care prezenta traiectoriile de zbor ale avionului privat deținut de Mark Zuckerberg, CEO și cofondator al Meta, împreună cu alte câteva conturi care prezentau date similare privind utilizarea avioanelor private de către Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Kim Kardashian și Kylie Jenner. Vineri, un cont care urmărea avionul lui Taylor Swift a fost, de asemenea, suspendat.

Citește și