Meta, proprietarul Facebook, va deschide primul magazin fizic. Clienții pot intra în realitatea virtuală

facebook

Meta Platforms este pregătită să deschidă primul său magazin fizic, unde se vor putea testa și cumpăra căști de realitate virtuală (VR) și alte gadget-uri destinate realității virtuale.

Cu o suprafață de 1.550 de metri pătrați, magazinul fizic din Burlingame, California, se va deschide pe 9 mai și va oferi demonstrații pentru căștile Quest 2 VR și dispozitivul pentru apeluri video Portal, precum și pentru ochelarii de realitate augmentată (AR) Ray-Ban, a declarat, luni, Meta.

Dispozitivele, cu excepția ochelarilor Ray-Ban, vor putea fi achiziționate de la magazin. De asemenea, produsele pot fi cumpărate online printr-o filă nouă de cumpărături, „meta.com”, a precizat compania.

Meta investește masiv în metavers – un spațiu virtual în care oamenii interacționează, lucrează și se joacă – prin adăugarea de noi caracteristici dispozitivelor hardware care servesc drept puncte de acces la lumea virtuală.

La începutul acestei luni, proprietarul Facebook, Mark Zuckenberg, a declarat că va începe să testeze instrumente pentru vânzarea activelor și experiențelor digitale în cadrul platformei sale de realitate virtuală „Horizon Worlds”, o platformă VR pe care Meta a lansat-o la sfârșitul anului trecut.

Meta a mai spus că va percepe un comision de 47,5% din venituri de la creatorii de experiențe și active digitale, o măsură care a atras critici din partea unor dezvoltatori de aplicații.

Cumpărătorii care urmăresc acest spațiu așteaptă următoarea versiune a căștii VR Quest 2, care va fi lansată, probabil, în al doilea trimestru și care este considerată de către analiști ca fiind esențială pentru planurile de dezvoltare ale companiei.

Exit mobile version