• Începând de săptămâna viitoare, utilizatorii britanici vor primi notificări în aplicații pentru a explica planurile Meta.
  • Meta a încorporat feedback-ul ICO pentru a face formularul mai accesibil.
  • Fostul viceprim-ministru Nick Clegg a salutat lansarea schemei în Marea Britanie și Brazilia ca o veste bună pentru inovație.

Meta a anunțat că va începe în curând să își antreneze modelele de Inteligență Artificială folosind postările publice de pe Instagram și Facebook, conform Indy100.

Gigantul tehnologic a declarat că procesul va începe să se desfășoare în următoarele luni, după discuții cu autoritatea de reglementare a protecției datelor din Marea Britanie, Information Commissioner’s Office (ICO).

Meta a declarat că autoritatea de reglementare a dat acum undă verde schemei. „Această claritate și certitudine ne va ajuta să aducem A.I. la produsele Meta în Marea Britanie mult mai devreme”, a declarat Meta într-o postare pe blog.

Recomandări

HACK-URI IRANIENE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Gigantul social media a declarat că nu va utiliza mesajele private ale oamenilor cu prietenii și familia pentru a antrena modelele A.I. Meta și că nu utilizează informații din conturile persoanelor din Regatul Unit cu vârsta sub 18 ani.

Acesta a declarat că va utiliza informații publice – postări publice, comentarii, fotografii publice și descrieri – din conturile utilizatorilor adulți de pe Instagram și Facebook pentru a „îmbunătăți modelele generative A.I.”.

Compania a precizat că, începând de săptămâna viitoare, utilizatorii britanici de pe cele două platforme vor începe să primească notificări în aplicații pentru a explica sistemul, precum și îndrumări cu privire la modul de accesare a unui formular de opoziție prin care pot renunța la utilizarea datelor lor pentru a antrena modelele A.I. ale companiei.

Meta a adăugat că a încorporat, de asemenea, feedback-ul de la ICO pentru a-și face formularul de opoziție „mai simplu, mai vizibil și mai ușor de găsit”.

Fostul viceprim-ministru Sir Nick Clegg, acum președinte al afacerilor globale la gigantul tehnologic, a declarat că societatea a fost „încântată” să lanseze schema în Marea Britanie, precum și în Brazilia.

Într-o postare pe X el a spus: „Aceasta este o veste bună pentru inovare în ambele țări – înseamnă că putem aduce produsele noastre AI at Meta atât în Regatul Unit, cât și în Brazilia mult mai devreme și că modelele noastre generative A.I. vor înțelege cultura, istoria și idiomul local”.

Citește și