• Microsoft a anunțat că renunță definitiv la Internet Explorer pe 15 iunie 2022.
  • Într-o postare pe blog, Microsoft a dezvăluit că se va concentra doar pe Edge.
  • Google Chrome este browser-ul cel mai popular, preferat de peste 65% din utilizatori.

Cândva, foloseai doar Internet Explorer, iar alte browsere nici nu erau luate în seamă. Acum, Internet Explorer a devenit doar o sursă de amuzament pe rețelele de socializare și va deveni istorie, de anul viitor.

Într-o postare recentă pe blogul oficial, Microsoft a anunțat că Internet Explorer va înceta să mai existe de pe 15 iunie 2022. Practic, își vor concentra toate forțele de acum încolo pe Edge, browserul pe care l-au lansat în urmă cu 6 ani pentru Windows 10. Motivul acestei decizii? „Edge este mai rapid, mai sigur și oferă o experiență modernă”, a explicat Microsoft. Totuși, n-ar trebui să surprindă.

În ultimii ani, Internet Explorer a atras atenția doar cu pagina de Facebook umoristică pe care postează evenimente la mult timp după ce au avut loc. Aluzie la faptul că Internet Explorer este lent.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Care este acum cel mai popular browser

Google Chrome domină de câțiva ani. Au trecut vremurile când Internet Explorer era numărul 1 cu peste 65% dintre utilizatori, în 2009. (SPETZ 2) Ei bine, Chrome a crescut enorm iar în 2015 avea deja 55.39% din piață, fiind urmat de Internet Explorer și Mozilla. Am ales 2015 deoarece atunci a apărut Microsoft Edge.

Venim până în prezent și vedem că Edge nu a reușit să ajungă la nivelul la care era Explorer. Chrome e în continuare primul cu un procent și mai mare. Ca o concluzie, putem spune că Microsoft ia decizia corectă concentrându-se doar pe Edge, însă va avea mult de muncă să convingă oamenii să renunțe la Chrome.