Toate autoritățile și agențiile guvernamentale germane trebuie să părăsească Facebook până la sfârșitul anului, deoarece pe platforma online americană nu este posibilă operarea unei pagini de fani în conformitate cu protecția datelor, ordonă comisarul federal pentru protecția datelor.

În luna mai a acestui an, Germania a ordonat companiei Facebook Inc. să sisteze activitățile de colectare a datelor utilizatorilor WhatsApp, după ce o autoritate de reglementare din această țară a decis că tentativele sale de a încerca să forțeze userii să accepte noile reguli de confidențialitate sunt ilegale, potrivit Bloomberg.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Cum profită Facebook de pe urma utilizatorilor

Sursa citată notează ca această decizie va da o lovitură puternică modelului de afaceri al Facebook și al strategiei sale de publicitate.

Această decizie vine după una similară luată de biroul antitrust al Germaniei care a atacat practica rețelei sociale de a colecta date despre activitatea din online a utilizatorilor săi și legarea acestora de profilurile lor de Facebook.

Informațiile astfel obținute reprezintă un câștig real pentru Facebook, întrucât permit personalizarea reclamelor în funcție de căutările utilizatorilor.