• Tesla construiește o uriașă de baterii în valoare de 200 de milioane de dolari în Shanghai, China, în ciuda tensiunilor comerciale în creștere între Statele Unite și China.
  • Fabrica de baterii va fi situată în apropierea fabricii Tesla din Shanghai Gigafactory, care este cea mai mare fabrică a companiei din afara Statelor Unite.
  • Noua fabrică, dezvoltată de Lingang Group, deținut de guvern, ar trebui să înceapă producția în primul trimestru din 2025.

Musk face o fabrică uriașă de baterii în Shanghai. Valoarea? 200 de milioane de dolari. Tesla a început joi să construiască o nouă uzină de producție în China, la doar câteva săptămâni după ce Elon Musk a făcut o vizită surpriză în țara asiatică în încercarea de a susține vânzările în scădere ale producătorului auto.

Noua fabrică, dezvoltată de Lingang Group, deținut de guvern, ar trebui să înceapă producția în primul trimestru din 2025 și va avea o capacitate anuală de 10.000 de Megapack-uri, scrie CNN.

Fabrica de baterii va fi situată în apropierea fabricii Tesla din Shanghai Gigafactory, care este cea mai mare fabrică a companiei din afara Statelor Unite, producând aproape un milion de mașini pe an.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și