• Judecătorul și Musk s-au certat în public timp de câteva luni.
  • X nu a respectat ordinele legale de blocare a anumitor conturi acuzate de răspândirea de știri false și de ură.
  • Răspunzând la decizie într-o serie de postări pe X, Musk a declarat că Brazilia „închide sursa nr. 1 de adevăr”.

Un judecător a ordonat ca gigantul social media X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, să fie dat jos în Brazilia. Judecătorul Alexandre de Moraes de la Curtea Supremă a emis acest ordin după ce proprietarul miliardar al site-ului, Elon Musk, nu a reușit să numească un reprezentant legal în Brazilia, scrie Sky News.

Judecătorul și Musk s-au certat în public timp de câteva luni, după ce X nu a respectat ordinele legale de blocare a anumitor conturi acuzate de răspândirea de știri false și de ură.

În decizie, judecătorul a dispus, de asemenea, plata unor amenzi în valoare de 18,5 milioane de reali (2,5 milioane de lire sterline).

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Orice persoană care utilizează rețele private virtuale (VPN) pentru a eluda blocarea și a accesa X ar putea fi amendată cu până 7.000 de lire sterline.

Șeful autorității de reglementare a telecomunicațiilor din Brazilia, Anatel, a declarat că a primit un ordin judecătoresc de suspendare a X și că „procedează la conformare”.

Răspunzând la decizie într-o serie de postări pe X, Musk a declarat că Brazilia „închide sursa nr. 1 de adevăr” și că „regimul său opresiv” este „atât de speriat de faptul că oamenii află adevărul, încât va falimenta pe oricine încearcă”.

Brazilia este o piață importantă pentru X, care s-a confruntat cu pierderea de advertiseri de când Musk a cumpărat compania în 2022.

Potrivit grupului de cercetare de piață Emarketer, aproximativ 40 de milioane de brazilieni – aproximativ 20% din populație – utilizează platforma cel puțin o dată pe lună.

Citește și