Musk reacționează după ce un judecător din Brazilia a dispus retragerea gigantului social media X: „Închide sursa nr. 1 de adevăr”

Un judecător a ordonat ca gigantul social media X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, să fie dat jos în Brazilia. Judecătorul Alexandre de Moraes de la Curtea Supremă a emis acest ordin după ce proprietarul miliardar al site-ului, Elon Musk, nu a reușit să numească un reprezentant legal în Brazilia, scrie Sky News.

Judecătorul și Musk s-au certat în public timp de câteva luni, după ce X nu a respectat ordinele legale de blocare a anumitor conturi acuzate de răspândirea de știri false și de ură.

În decizie, judecătorul a dispus, de asemenea, plata unor amenzi în valoare de 18,5 milioane de reali (2,5 milioane de lire sterline).

Orice persoană care utilizează rețele private virtuale (VPN) pentru a eluda blocarea și a accesa X ar putea fi amendată cu până 7.000 de lire sterline.

Șeful autorității de reglementare a telecomunicațiilor din Brazilia, Anatel, a declarat că a primit un ordin judecătoresc de suspendare a X și că „procedează la conformare”.

Răspunzând la decizie într-o serie de postări pe X, Musk a declarat că Brazilia „închide sursa nr. 1 de adevăr” și că „regimul său opresiv” este „atât de speriat de faptul că oamenii află adevărul, încât va falimenta pe oricine încearcă”.

Brazilia este o piață importantă pentru X, care s-a confruntat cu pierderea de advertiseri de când Musk a cumpărat compania în 2022.

Potrivit grupului de cercetare de piață Emarketer, aproximativ 40 de milioane de brazilieni – aproximativ 20% din populație – utilizează platforma cel puțin o dată pe lună.

Exit mobile version