• Oamenii au postat pe X momente din transmisiunea live.
  • NASA a postat pe X că nu este motiv de îngrijorare.
  • NASA spune că a fost doar o simulare și nu e nimeni rănit.

NASA a difuzat live pe Youtube-ul Stației Spațiale Internaționale un moment de groază – echipajul părea că se confrunte cu o situație de urgență. Un membru al echipei de la sol spunea să i se pună costumul înapoi comandatului, să primească oxigen cât mai repede și cel mai important, să i se verifice pulsul.

Oamenii au făcut screenshot-uri pe care le-au postat pe platforma X. NASA le-a răspuns într-o postare că a fost doar o simulare și a fost transmisă din greșeală. Nu are legătură cu o urgență reală, ba chiar la ora difuzării, astronauții dormeau.

O voce feminină le cerea membrilor echipajului „să îl pună pe comandant înapoi în costumul lui”, să îi verifice pulsul şi să îi furnizeze oxigen, adăugând ulterior că prognosticul său este „fragil”, potrivit unor copii ale înregistrării audio ce au fost publicate pe reţelele de socializare. NASA nu a verificat acele copii şi nici nu a republicat înregistrarea audio.

Recomandări

TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?
MACRON NU MAI APARE PE AFIȘELE PARTIDULUI
RONALDO, CEL MAI BUN PASATOR DIN CAMPIONATUL EUROPEAN
UNDE PETRECI DE RUSALII?
UCRAINA A DISTRUS O BAZĂ RUSEASCĂ

„Acea înregistrare audio a fost transmisă din greşeală, de la o simulare în curs de desfăşurare în care membrii echipajului şi echipele de la sol se antrenează pentru diverse scenarii în spaţiu şi nu are legătură cu o urgenţă reală”, precizează mesajul publicat de NASA pe contul ISS de pe reţeaua de socializare X. „Nu există o situaţie de urgenţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale”, se afirmă în acelaşi mesaj.

Citește și