• NOAA folosește drone de înaltă tehnologie care urmăresc cele mai puternice furtuni din lume.
  • Dronele colectează date și informații din centrul furtunii și le trimite centralei prin satelit.
  • Ele se scufunsă, navighează și zboară în inima uraganului, unde omul nu poate ajunge fizic.

Furtunile ar putea fi înțelese mult mai bine. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică trimite dronele de ultimă generație, direct în centrul unei furtuni fiecare cu propria sa misiune, iar acestea ajută oamenii de știință să știe exact cum, când și de unde pornește un uragan.

Dronele sunt o nouă tehnologie care ne ajută să descoperim informații despre furtunile de care nu știam înainte.

Un planor costă între 175.000 și 200.000 de dolari, în funcție de senzorii cu care este echipată.Acei senzori sunt folosiți pentru a urmări furtunile la o distanță de aproximativ 1 km, sub suprafața oceanului, măsurând temperatura apei pe parcurs.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

Dronele navighează în inima urganului

Dronele colectează date sub apă și le trimite către centrală, folosind un radio prin satelit. Unul dintre lucrurile pe care vrem să le știm este că atunci când Glider intră în apă, dacă te uiți aici, aceasta este urma reală, a ceea ce a făcut Gliderul și vezi că este o formă de V aproape perfectă, pentru care și muncim atâta.

Dronele sunt controlate de piloți. Ele se scufundă, navighează și zboară în inima uraganului, unde omul nu ar putea ajunge niciodată. Aceste drone ne oferă informații despre temperatură, umiditate relativă, informații despre presiune, vânt, viteza și direcția vântului. Toți acești factori sunt cheia pentru modul în care înțelegem cum evoluează uraganul.

Pe măsură ce oamenii de știință de la NOAA continuă să cortografieze mările în așteptarea uraganelor, ei văd informațiile furnizate de drone ca fiind vitale. Aceste seturi de date, fie că sunt în ocean, sub apă sau chiar în aer, sunt o piesă cheie pentru noi ca să înțelegem și să prognozăm acele furtuni.

Citește și: