Nvidia anunță lansarea noii generații de cipuri cu Inteligență Artificială, în 2026

Directorul executiv Nvidia, Jensen Huang, a declarat duminică că următoarea generație de cipuri cu Inteligență Artificială (AI) a companiei se numește Rubin și va fi lansată în 2026.
Familia de cipuri Rubin va include noi procesoare grafice (GPU) și centrale (CPU), precum și cipuri de rețea, a declarat Huang la Universitatea Națională din Taiwan din Taipei, în cadrul târgului Computex, scrie Reuters.

Cu toate acestea, Huang a oferit puține detalii.

Noul procesor se va numi Versa, iar noile cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta aplicațiile de inteligență artificială vor include memorii de ultimă generație cu lățime de bandă mare, produse de companii precum SK Hynix (000660.KS), Micron (MU.O) și Samsung (005930.KS).

Huang a declarat că, în prezent, compania intenționează să lanseze o nouă familie de cipuri AI în fiecare an, accelerând programul anterior de lansare, care era de aproximativ o dată la doi ani.

Dominând aproximativ 80% din piața cipurilor de inteligență artificială, Nvidia se află într-o poziție unică atât ca cel mai mare facilitator, cât și ca beneficiar al dezvoltării în creștere a inteligenței artificiale.

Exit mobile version