• Rejoyn este prima aplicație aprobată de FDA care ajută la tratarea depresiei.
  • Metoda este cunoscută în mod oficial sub numele de Emotional Faces Memory Task.
  • Aplicația a fost deja lansată pentru public și costă 50$.

Pacienții cu depresie din Statele Unite au acum un nou mijloc de tratament. Rejoyn este prima aplicație aprobată de Food and Drug Administration care ajută la tratarea depresiei. Aplicația a fost deja lansată pentru public și costă 50$.

Cum funcționează aplicația și cum îi poate ajuta pe pacienți

Aplicația oferă un program de tratament de șase săptămâni care îi provoacă pe pacienți să recunoască și să-și amintească patru emoții specifice, cum ar fi fericirea și dezgustul, pe care le văd pe o serie de fotografii ale fețelor, apoi să determine dacă acestea corespund emoției de pe fața afișată pe ecran.

Metoda este cunoscută în mod oficial sub numele de Emotional Faces Memory Task, activitatea este benefică pentru pacienți deoarece îi ajută să consolideze conexiunile neuronale.

Când perioada de tratament de șase săptămâni se încheie, pacienții pot accesa lecțiile de terapie pentru încă patru săptămâni. După această perioadă, ei nu mai pot utiliza aplicația. Pentru ca o astfel de aplicație să ajungă și la noi în țară, este nevoie să fie aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului. Până atunci, cea mai la îndemână variantă pentru persoanele care manifestă semne de depresie, este să se adreseze unui specialist.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și