• Compania Betavolt Technology dezvoltă primele baterii nucleare.
  • Bateriile rezistă și 50 de ani fără încărcare.
  • Producătorul susține că este o tehnologie sigură, fără radiații.

O companie chineză, Betavolt Technology, lucrează la o baterie nucleară care ar putea elimina necesitatea de a încărca smartphone-urilor. Tehnologia a mai fost folosită doar la sateliți, la stimulatorul cardiac sau alte obiecte spațiale.

Bateriile nucleare dezvoltate de Betavolt Technology folosesc descompunerea radioactivă pentru a genera electricitate, similar cu tehnologia folosită în stimulatorul cardiac și obiectele spațiale. Acestea sunt capabile să producă 100 de microwați de electricitate și pot avea o tensiune de 3V, cu dimensiuni reduse de 15 x 15 x 5 mm. Mai mult, pot fi conectate între ele pentru a asigura o putere mai mare dacă este necesar.

Betavolt Technology susține că noua lor baterie este complet sigură, fără scurgeri de radiații și fără elemente toxice. Bateria folosește un strat de semiconductori din diamant și un izotop de nichel în descompunere. Această abordare asigură că bateriile nu vor exploda și pot opera în temperaturi extreme, de la -60 la 120 de grade Celsius.

Recomandări

NU TE SUPĂRA, PRIETENE!
CINE ÎL SUSȚINE PE TRUMP
VALENCIA E SUB APĂ
HOLLYWOOD VOTEAZĂ HARRIS
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
CE SE ALEGE DE AMERICA?

Când ar putea fi aceste baterii disponibile pe piață

Prototipul bateriei de la Betavolt Technology a ajuns la etapa de producție pilot și ar putea intra în producția de masă în curând. Compania speră să lanseze până în 2025 baterii miniaturale care pot produce un watt de energie, ceea ce ar putea face încărcarea smartphone-urilor un obicei al trecutului.
În trecut, bateriile nucleare (sau bateriile radioizotopice) au fost folosite în principal în aplicații speciale, cum ar fi stimulatoarele cardiace, sateliți și alte dispozitive spațiale, datorită capacității lor de a funcționa în condiții extreme și pentru perioade lungi de timp fără reîncărcare.

Citește și