O companie din București, noua vedetă a industriei de tehnologie: A primit cea mai mare investiție într-o singură rundă de finanțare

  • FintechOS a ridicat o rundă de finanţare de 60 milioane de dolari
  • FintechOS este furnizor global de tehnologie pentru instituţii bancare, de asigurări
  • FintechOS: Vrem să ne extindem în SUA şi Asia de Sud-Est
  • Unul dintre acţionari este Early Bird, un investitor care a avut încredere şi în UiPath

Compania FintechOS din București este noua vedetă a industriei de tehnologie. A primit cea mai mare investiție de anul acesta într-o singură rundă de finanțare, de ordinul zecilor de milioane de dolari.

FintechOS, înființată în 2017, a primit 60 de milioane de dolari din partea Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, pentru a-și accelera expansiunea globală. Compania are de gând să se extindă și în America de Nord, Africa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

De asemenea, în perioada următoare FintechOS vrea să recruteze 120 de persoane cu experiență în bănci, asigurări, tehnologie și securitatea datelor pentru a mări numărul de angajați. Sergiu Neguț, cofondator FintechOS, crede că succes egal viziune.

„Noi ne-am așezat cumva pe cunoașterea dinainte a ce înseamnă zona asta de transformare digitală a băncilor. Am pornit de la început cu ideea asta – Hai să apropiem tehnologia de om, hai să punem la dispoziția profesioniștilor instrumentele cu care ei să poată să producă experiențe client mai bune. Faptul că noi vorbim de niște costuri, la început de tot, poate de zeci de mii, dar în principiu de sute de mii de dolari/euro pe an, asta ne poziționează ca o alternativă mai ieftină față de soluțiile preexistente. Birouri avem în Londra, Amsterdam și București, dar noi existăm acum în vreo 20 de țări, majoritatea europene”, a spus Sergiu Neguț.