• OpenAI a declarat că 92% dintre companiile Fortune 500 utilizează produsele sale.
  • ChatGPT a impulsionat popularitatea A.I. și a alimentat o creștere meteorică a evaluării OpenAI.
  • Rapoartele mass-media au declarat că Apple și Nvidia sunt în discuții pentru a investi în OpenAI.

OpenAI a declarat joi că chatbotul său ChatGPT are acum peste 200 de milioane de utilizatori activi săptămânal, dublu față de numărul pe care îl avea în sezonul toamnei trecute, scrie CNA.

ChatGPT, lansat în 2022, poate genera răspunsuri asemănătoare celor umane pe baza solicitărilor utilizatorului și avea 100 de milioane de utilizatori activi săptămânal, declarase în noiembrie Sam Altman, CEO al OpenAI.

OpenAI a declarat că 92% dintre companiile Fortune 500 utilizează produsele sale, iar utilizarea interfeței sale automate de programare a aplicațiilor sau API, care permite programelor software să vorbească între ele, s-a dublat de la lansarea ChatGPT-4o mini în iulie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

GPT-4o mini este un model mic de A.I. eficient din punct de vedere al costurilor, menit să facă tehnologia sa mai accesibilă și mai puțin consumatoare de energie, permițând startup-ului să se adreseze unui grup mai larg de clienți.

ChatGPT a impulsionat popularitatea A.I. și a alimentat o creștere meteorică a evaluării OpenAI, cu sediul în San Francisco.

Separat, startup-urile de inteligență artificială OpenAI și Anthropic au semnat acorduri cu guvernul SUA pentru cercetarea, testarea și evaluarea modelelor lor de inteligență artificială, a declarat Institutul pentru Siguranța Inteligenței Artificiale din SUA mai devreme în cursul zilei.

Rapoartele mass-media au declarat că Apple și Nvidia sunt în discuții pentru a investi în OpenAI ca parte a unei noi runde de strângere de fonduri care ar evalua producătorul ChatGPT la peste 100 de miliarde de dolari.