• OpenAI lucrează la noua versiune de A.I., ChatGPT-5, care poate fi o superinteligență.
  • ChatGPT-5 se concentrează pe text, imagini, audio și video, dar și pe adunarea datelor.
  • GPT-4 Turbo este la moment mai puternic, ieftin și ține minte informațiile pentru mai mult timp.

Sam Altman a anunțat că echipa sa deja lucrează la dezvoltarea următoarei versiuni a sistemului AI, GPT-5. OpenAI promite că următoarea versiune vine cu multe îmbunătățiri și poate fi chiar o superinteligență.

Când ne vom putea folosi de ChatGPT-5?

Nu avem date precise de lansare, iar antrenamentul și testarea algoritmului pot dura săptămâni sau luni. Se pare că OpenAI se concentrează pe text, imagini, audio și video, dar și pe adunarea datelor necesare pentru antrenarea acestui model.

Fără discuții, ChatGPT este în prezent lider printre tehnologiile AI din lume, atât în ceea ce privește popularitatea, cât și utilizarea. În timp ce GPT-4 a adus în prim plan unele capacități uimitoare, lumea așteaptă cu nerăbdare următoarea versiune. Altman a dezvăluit că se lucrează activ la GPT-5 și deși este greu să spună ce capacități va avea, totuși, poate fi o superinteligență, dar va fi nevoie de mai multe date pentru a-l antrena. Este de remarcat faptul că pentru a construi un model AI precum ChatGPT necesită miliarde de dolari și cantități uriașe de resurse de calcul.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

OpenAI continuă să aducă îmbunătățiri tehnologiei, precum GPT-4 Turbo, care oferă informații actualizate, suport pentru solicitări mai lungi și costuri mai mici pentru dezvoltatori, pentru că deja e o competiție mare în acest domeniu.

Modelele precum GPT-4 necesită livrări vaste de unități de procesare grafică pentru instruire și funcționare eficientă. Se subliniază că, pe termen lung, evoluția modelelor lingvistice mari ar putea depinde de descoperiri noi și idei inovatoare.

Citește și