• Compania a declarat că testează tehnologia cu un grup restrâns de utilizatori.
  • Alte companii au creat tehnologii similare.
  • Aceste servicii suplimentează motoarele tradiționale de căutare pe internet cu tehnologia chatbot.

OpenAI testează un motor de căutare bazat pe Inteligență Artificială care poate accesa informații de pe internet în timp real, anunță The New York Times.

Proeminentul start-up A.I. a dezvăluit noul prototip, SearchGPT, într-o postare pe blog joi. Compania a declarat că testează tehnologia cu un grup restrâns de utilizatori, precum și cu editorii online care au colaborat cu OpenAI pentru a ajuta la construirea motorului de căutare.

„Obținerea de răspunsuri pe web poate necesita mult efort, necesitând adesea mai multe încercări pentru a obține rezultate relevante”, a declarat compania în postarea sa pe blog. „Credem că prin îmbunătățirea capacităților conversaționale ale modelelor noastre cu informații în timp real de pe web, găsirea a ceea ce căutați poate fi mai rapidă și mai ușoară.”

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Alte companii, inclusiv giganți tehnologici precum Google și Microsoft, precum și start-up-uri precum Perplexity, cu sediul în San Francisco, au creat tehnologii similare. Aceste servicii suplimentează motoarele tradiționale de căutare pe internet cu tehnologia chatbot care generează text pentru a răspunde la întrebări și a rezuma informațiile online.

OpenAI intenționează să își integreze noua tehnologie a motorului de căutare cu chatbotul online existent, ChatGPT, care a lansat boom-ul A.I. atunci când a fost lansat în noiembrie 2022. Compania a declarat că noua sa tehnologie va răspunde la întrebări cu informații actualizate de pe web, oferind în același timp linkuri către surse relevante.

De exemplu, dacă cineva întreabă când încep Jocurile Olimpice de la Paris și SearchGPT oferă o dată pentru ceremonia de deschidere, acesta ar putea face legătura cu un articol de știri.

Citește și