Oracle a cumpărat un start-up românesc

Sursa foto: Hepta
  • Gigantul american Oracle a cumpărat un start-up creat în România în 2013
  • Start-up-ul este dedicat comenzilor de mâncare online
  • Segmentul a explodat în pandemie

Gigantul american Oracle a cumpărat Gloria Food, un start-up creat în România în 2013 dedicat unei nişe care a explodat în pandemie: comenzile de mâncare online de la restaurante.

Gigantul american Oracle, una dintre cele mai mari companii de IT din lume, a finalizat în data de 25 iunie o tranzacţie prin intermediul căreia a achiziţionat start-up-ul local Gloria Food, fondat de antreprenorul german Oliver Auerbach şi românul Mihai Anghel, conform unui anunţ al firmei americane, citat de ZF.

„La 25 iunie 2021, Oracle a finalizat achiziţia Gloria Food. Achiziţia extinde platforma Oracle MICROS Simphony Cloud POS prin adăugarea unui sistem global de comenzi online şi soluţii de marketing pentru a permite restaurantelor de toate dimensiunile să devină digitale şi să deservească clienţii direct prin web, mobil şi aplicaţii”, conform Oracle.

Contactat de ZF, germanul Oliver Auerbach, fostul director tehnic al producătorului de soluţii antivirus Avira (companie fondată şi deţinută de tatăl său), nu a răspuns întrebărilor adresate în legătură cu acest subiect până la momentul publicării acestei informaţii.

Gloria Food a dezvoltat o soluţie care să le permită restaurantelor să primească online comenzi pentru mâncare şi avea un număr semnificativ de clienţi inclusiv pe piaţa americană. Acest segment a explodat în pandemie.