• A.I. va ajuta angajații cu dezabilități și procesele de angajare și concediere echitabile.
  • Inteligența artificială încurajează diversitatea și ajută la formarea noilor angajați.
  • Angajații vor să lucreze cu A.I. iar angajatorii investesc în perfecționarea profesională.
  • Reglementarea privind A.I. va continua să se lupte pentru a ține pasul cu tehnologia.

Inteligența artificială generativă se află pe radarele angajaților de mai bine de un an. 2023 a marcat un punct de cotitură pentru AI, iar în 2024 impactul se așteaptă să fie mult mai mare.

BBC a făcut o listă cu câteva trenduri pe care să le urmărim anul acesta. Inteligența artificială este posibil să devină un instrument puternic pentru angajații cu dizabilități. Apoi cei din domeniul resurselor umane sunt gata să folosească AI în procesele de angajare sau concediere, să fie mai echitabile.

Poate încuraja diversitatea și ajuta la formarea profesională a noilor angajați. Pentru început, dezvoltarea AI ar putea împinge autoritățile de reglementare să se concentreze din ce în ce mai mult pe finanțarea practicilor de incluziune în sectorul public și privat. În urma unui sondaj făcut anul trecut de către Centrul pentru inteligență artificială și viitorul muncii, angajații chiar vor să lucreze cu AI, iar angajatorii vor investi în perfecționarea profesională.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Cel puțin 66% din genarția Z și milenialii au spus că simt nevoia de a-și perfecționa și actualiza seturile de competențe pentru a menține un avantaj competitiv. Și ultimul beneficiu e că reglementarea privind AI va continua să se lupte pentru a ține pasul cu tehnologia. Angajatorii spun că AI vine cu beneficii, dar implementarea acestor progrese nu va fi neapărat ușoară.

Citește și