• Platforma Threads, concepută de Mark Zuckerberg, va fi lansată joi, însă este deja disponibilă la precomandă pe App Store.
  • Designul aplicației este similar cu cel al Twitter, motiv pentru care se speculează că Mark Zuckerberg vrea să fure locul rivalului său.
  • Threads este o aplicație construită de Meta, companie ce deține Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram.

Meta lansează o noua aplicație pentru a rivaliza cu Twitter și spune că aceasta va fi lansată joi. Aplicația se numește Threads și este disponibilă pentru precomandă pe Apple App Store, scrie BBC.

Mișcarea este cea mai recentă în rivalitatea dintre Mark Zuckerberg, șeful Meta, și Elon Musk, proprietarul Twitter. Luna trecută, cei doi au fost de acord cu o luptă fizică, deși nu este clar cât de serioși au fost cei doi bărbați cu privire la organizarea efectivă a unui meci.

„Slavă Domnului că sunt conduse atât de sănătos”, a răspuns Elon Musk la un tweet despre Threads, într-o nouă lovitură personală la adresa lui Mark Zuckerberg. Între timp, Twitter a declarat că popularul tablou de bord pentru utilizatori, TweetDeck, va trebui platit pentru a fi accestat în 30 de zile.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ce promite Threads

Din aplicația Threads reiese că va fi un serviciu gratuit și nu vor exista restricții cu privire la numărul de postări pe care le poate vedea un utilizator. „Threads este locul în care comunitățile se reunesc pentru a discuta despre orice, de la subiectele care vă interesează astăzi până la ceea ce va fi la modă mâine”, este descrierea de pe App Store.

Imaginile prezintă capturi de ecran din aplicație, care arată aproape identic cu Twitter. Fiind o aplicație Meta, Threads va aduna, de asemenea, datele de pe telefon, inclusiv datele de localizare, achizițiile și istoricul de navigare.

În ultimii ani au apărut mai multe aplicații care seamănă izbitor de mult cu Twitter cum ar fi Truth Social a lui Donald Trump și Mastodon. O altă aplicație similară, Bluesky, a afirmat că a înregistrat un trafic record după ce Elon Musk a decis să restricționeze utilizarea.

Mark Zuckerberg are un istoric de împrumuturi de idei ale altor companii și de a le face să funcționeze, Reels este considerat pe scară largă ca o copie a TikTok, în timp ce Stories arată similar cu Snapchat.

Meta are resursele necesare pentru a concura cu Twitter. Threads va face parte din platforma Instagram, astfel încât va fi, de asemenea, conectat la sute de milioane de conturi. Nu pornește de la zero, așa cum au fost nevoiți să facă alți potențiali rivali.

Citește și: