• Comportamentul și emoțiile umane sunt greu de cuprins în automatizări.
  • Numărul aplicațiilor de sănătate mintală a crescut odată cu apariția A.I.
  • Cele mai multe aplicații nu sunt concepute de specialiști din domeniul medical.

Numărul aplicațiilor de sănătate mintală a crescut foarte mult odată cu apariția inteligentei artificiale, iar asta aduce și lucruri bune și unele mai puțin bune, asta pentru ca majoritatea oferă un serviciu complet automatizat care ocolește elementul uman, arată o nouă analiză. Mai mult, unele nici măcar nu sunt proiectate de profesioniști în sănătate mintală.

Se poate spune că omul este în continuare mult prea complex chiar și pentru inteligența artificială. Asta pentru că folosește automatizări și funcții prestabilite care nu corespund tuturor tipurilor de emoții, manifestări, temperament sau capacitate emoțională. Astfel, recomandările pe care le dau aceste aplicații sunt unele generale, și nu aplicate pe particularitățile fiecărei persoane în parte.

Mai mult, ele nu sunt concepute de specialiști in sănătate, ci de specialiști în IT sau programare, și astfel ar fi imposibil ca sugestiile oferite să aibă o verificare medicală. Nici in ceea ce privește protecția utilizatorilor, aplicațiile nu stau mai bine. O cercetare Mozilla arată că ele nu respectă viața privată și se folosesc de conversații pentru a crea conținut de publicitate.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„De ceva vreme, sistemele bazate pe inteligența artificială sunt tot mai prezente în lumea medicală, astfel că au intervenit și în terapie. Personal, nu cred că astfel de aplicații vor putea înlocui rolul psihologului în adevăratul sens al cuvântului. Aceste aplicații pot oferi anumite răspunsuri imediat, dar asta nu înseamnă că nu ar putea pune viața omului în pericol. Le recomand tuturor celor care simt că au nevoie de psihoterapie să meargă la un psiholog pentru că acesta îl va susține și îl va însoți în tot procesul terapeutic”, a spus Ana-Maria Ambrosă, psihoterapeut sistemic de familie și cuplu, la Aleph News.

Citește și: