• Kelin Carolyn Zhang și Ryan Mather folosesc ChatGPT pentru „Poetry Camera”.
  • „Poetry Camera” transformă imaginile în poezii, cu ajutorul A.I.
  • Cei doi creatori nu voiau să scoată camera la vânzare.

Inteligența Artificială mai face ceva la care nu te așteptai. Pe lângă scrierea emailurilor, traduceri fulger, sinteze și videouri, A.I.-ul poate să transforme fotografiile în versuri. Kelin Carolyn Zhang și Ryan Mather au creat Poetry Camera, un dispozitiv simplu dar ingenios.

Cum funcționează „Poetry Camera”?

Noul dispozitiv A.I., promite să transforme fotografii în poezii. Kelin Carolyn Zhang și Ryan Mather sunt mințile creative din spatele proiectului. Acesta este un dispozitiv alimentat de un calculator Raspberry Pi și folosește modelul GPT-4 de la OpenAI pentru a transforma datele vizuale în poezii. Camera procesează imaginile capturate, extrăgând detalii precum culori, modele și emoțiile transmise. A.I.-ul analizează aceste aspecte și compune un poem evocator, bazat pe conținutul vizual. Acest proiect open-source combină tehnologia cu arta, oferind o nouă formă de expresie artistică ce depășește granițele convenționale.

Ce face „Poetry Camera” diferit de alte camere?

Dispozitivul nu stochează imaginile sau poeziile pe care le generează. Acest lucru este intenționat pentru a păstra caracterul efemer al creațiilor sale, accentuând unicitatea și semnificația fiecărui poem. De asemenea, creatorii au dorit să se distanțeze de tiparele convenționale, oferind o alternativă artistică la camerele digitale omniprezente.

Recomandări

CUM MĂNÂNCI CUMPĂTAT?
FĂ O ȘCOALĂ CA ACASĂ
ATACURI ÎN SIRIA
ISRAELUL LOVEȘTE YEMEN
TRUMP ÎȘI NUMEȘTE AMBASADORII
JURNALIȘTI MORȚI ÎN GAZA

Ce planuri au Zhang și Mather?

Inițial conceput ca un proiect personal, popularitatea neașteptată a „Poetry Camera” i-a determinat pe Zhang și Mather să se gândească la posibilitatea comercializării. Totuși, rămânând fideli valorilor lor artistice și angajamentului față de consum responsabil, ei se gandesc la lansarea unei ediții limitate care să prioritizeze calitatea în detrimentul producției în masă.

Citește și