• Un bărbat a făcut un experiment din care, spune el, rezultă faptul că măștile de protecție conțin viermi
  • Experimentul a fost repetat de fizicianul Cristian Presură
  • Rezultatul experimentului a fost postat pe YouTube de omul de știință și relevă faptul că, de fapt, „viermii” nu sunt altceva decât niște scame

Fizicianul Cristian Presură elucidează „misterul” format în jurul unui clip care s-a vitralizat în mediul online. O persoană spune că poate demonstra faptul că măștile de protecței conțin viermi.

După clipul cu masca am primit multe întrebări. Mă simt oarecum neputincios că nu pot răspunde la ele, ar trebui un efort de săptămâni, colaborare cu specialiști și ar arată mai mult că un studiu științific gata de trimis la un jurnal. Câteva dintre întrebări

  • 1) Scamele respective ne fac rău dacă le inhalăm?
  • 2) Există scame și în măștile noi? Dacă da, cum au ajuns acolo?
  • 3) Cum se explică videoul în care un german taie o masca chirurgicală și de acolo ies cu adevărat viermi, că se văd cu ochiul liber?
  • 4) Care e raportul dintre efectele structurale de deformare datorită aburului și cele date de fluxul de vapori/aer în experimente?”, a scris omul de știință pe Facebook.

El a postat și un videoclip pe YouTube, în care explică cum s-a ajuns la acele imagini în care pare că măștile de protecție conțin viermi. El spune că, de fapt, este vorba despre niște scame.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

M-am uitat cu atenție la o masca nouă pe partea interioară și am găsim scame pe ea. Imaginea de mai jos este un astfel de exemplu. Zona asta se vedea și cu ochiul liber că un punct, atrăgea atenție. Scamele sunt de tipuri diferite. Părerea mea este că nu sunt periculoase, pentru că inhalăm astfel de scame mici și atunci când ne punem haine pe noi sau când aerul din camera nu e aerisit. Ele apar în procesul de fabricare și ambalare, așa cum găsim pe unele ambalaje alimentare „poate conține urme de..””, a mai scris fizicianul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Cristian Presură