• Neurostrike este un termen militar definit ca fiind țintirea inginerească a creierului personalului militar sau al civililor cu ajutorul unei tehnologii non-chinetice.
  • Scopul este de a afecta gândirea, de a reduce conștientizarea situației, de a provoca daune neurologice pe termen lung și de a tulbura funcțiile cognitive normale.
  • Capacitățile de neurostrike fac parte din capacitățile militare standard ale armatei.

Armata Populară de Eliberare a Chinei dezvoltă arme de înaltă tehnologie concepute pentru a perturba funcțiile cerebrale și a influența liderii guvernamentali sau populații întregi, potrivit unui raport realizat de trei analiști de informații din surse deschise, informează Washington Times.

Armele pot fi folosite pentru a ataca sau controla direct creierul folosind microunde sau alte arme cu energie dirijată în arme de mână sau arme mai mari care trag raze electromagnetice, adăugând că pericolul armelor chineze de război cerebral înainte sau în timpul unui conflict nu mai este teoretic.

Fără ca mulți să știe, Partidul Comunist Chinez (PCC) și Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) a acestuia s-au impus ca lideri mondiali în dezvoltarea armelor neurostrike”, potrivit raportului de 12 pagini, Enumerarea, țintirea și prăbușirea programului neurostrike al Partidului Comunist Chinez”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Departamentul de Comerț al SUA a impus în decembrie 2021 sancțiuni împotriva Academiei de Științe Medicale Militare din China și a 11 entități conexe despre care departamentul a spus că folosesc „procese biotehnologice pentru a sprijini utilizările și utilizatorii finali militari chinezi, inclusiv presupusele arme de control al creierului”.

Cu toate acestea, au avut loc puține studii sau discuții publice cu privire la noua capacitate militară avansată. Neurostrike este un termen militar definit ca fiind țintirea inginerească a creierului personalului militar sau al civililor cu ajutorul unei tehnologii non-chinetice. Scopul este de a afecta gândirea, de a reduce conștientizarea situației, de a provoca daune neurologice pe termen lung și de a tulbura funcțiile cognitive normale.

Neurostrike, o componentă centrală a strategiei de război a Chinei

Studiul a fost redactat de Ryan Clarke, cercetător senior la Institutul Est-Asiatic al Universității Naționale din Singapore, Xiaoxu Sean Lin, fost microbiolog al armatei, în prezent la Feitan College, și L.J. Eads, fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene și actual specialist în inteligență artificială pentru comunitatea de informații din SUA. Cei trei autori scriu că liderii Chinei consideră că neurostrike și războiul psihologic reprezintă o componentă centrală a strategiei sale de război asimetric împotriva Statelor Unite și a aliaților săi din Indo-Pacific”.

Potrivit raportului, capacitățile de neurostrike fac parte din capacitățile militare standard ale armatei și nu ar trebui să fie privite ca o armă neconvențională limitată la utilizarea în circumstanțe extreme.

Printre zonele probabile de utilizare a acestor arme se numără Taiwan, Marea Chinei de Sud, Marea Chinei de Est și frontiera disputată dintre China și India. Amenințarea nu se limitează la utilizarea armelor cu microunde: În China, noul peisaj al dezvoltării de neurostrike include utilizarea interfețelor om-calculator distribuite masiv pentru a controla populații întregi, precum și o gamă de arme concepute pentru a provoca daune cognitive”, se arată în raport.

Cercetările se concentrează pe utilizarea armelor de război cerebral pe termen scurt și, eventual, în timpul unui asalt militar chinez asupra Taiwanului – o țintă a viitoarelor operațiuni militare chineze despre care liderii militari americani au declarat că ar putea fi efectuate în următorii patru ani.

Citește și