• Restaurantele folosesc coșuri de gunoi smart ca să nu mai risipească.
  • Coșurile de gunoi au camere și cântare care analizează mâncarea.
  • Oamenii au irosit 1 miliard de tone de alimente în 2022.
  • Restaurantele chinezești au început să nu mai risipească castraveții.

Nici coșul de gunoi nu-ți mai permite să faci risipă de mâncare – salvezi în loc să poluezi. Restaurantele care vor să nu mai arunce alimentele în stare bună, au coșuri de gunoi care funcționează prin Inteligența Artificială. Acestea sunt echipate cu camere inteligente și cântare care analizează în detaliu fiecare articol aruncat. Senzorii detectează dacă alimentele aruncate sunt gătite sau crude, scrie Bloomberg.

Oamenii au irosit 1 miliard de tone de alimente în 2022 – scopul coșului de gunoi smart e să nu se mai arunce mâncarea și să reducă poluare cu gaze. Restaurantele chinezești au realizat că au irosit foarte mulți castraveți – ei foloseau doar coaja pentru sushi așa că au început să folosească și restul castraveților în alte rețete.

Restaurantele, bufetele care doresc să reducă risipa alimentară au la dispoziție un nou instrument: coșurile de gunoi alimentate cu Inteligență Artificială.

Recomandări

AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
BEZOS VINDE ACȚIUNI LA AMAZON
CE PREFERĂ GEN Z
L-AU PRINS CU BRÂNZA ÎN SAC

Leanpath Inc., Winnow Solutions Ltd. și Orbisk BV se numără printre companiile care oferă coșuri de gunoi de înaltă tehnologie echipate cu camere inteligente, cântare și uneori ecrane tactile. Sistemele adună detalii despre articolele care sunt aruncate până la tipul de mâncare și dacă a fost gătită sau tocată.

Scopul este de a ajuta industria să împiedice aruncarea alimentelor în valoare de miliarde de dolari, reducând o sursă semnificativă de gaze cu efect de seră.

Citește și