• Micul producător rus privat Zetta proiectează o mașină de oraș și un vehicul comercial, pentru transportul de mărfuri.
  • Anul trecut în Rusia au fost vândute 5.960 de mașini electrice, iar numărul total de mașini electrice din întreaga țară este puțin peste 10.000.
  • Zetta urmează să înceapă producția înainte de sfârșitul acestui an.

Micul producător privat Zetta, din Rusia, proiectează o mașină electrică și intenționează să înceapă anul acesta producția, a declarat vineri ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, potrivit Reuters.

Rusia, un exportator global de petrol și gaze, nu a avut până în prezent proiecte de succes de mașini electrice, iar analiștii văd perspective slabe în viitorul apropiat, în principal din cauza infrastructurii rusești deficitare de încărcare a acumulatoarelor vehiculelor electrice.

Anul trecut în Rusia au fost vândute 5.960 de mașini electrice, dintre care 687 de mașini noi, iar numărul total de mașini electrice din întreaga țară este puțin peste 10.000, potrivit agenției de analiză Autostat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Zetta, care reprezintă acronimul pentru „Zero Emission Terra Transport Asset”, este o firmă nouă de automobile, cu sediul în orașul Tolyatti. Aici se află și sediul firmei AvtoVaz, cea mai mare companie producătoare de mașini din Rusia, care a produs mașina Lada, renumită în perioada sovietică. Zetta proiectează o serie de vehicule electrice, printre care o mașină de oraș și un vehicul comercial, pentru transportul de mărfuri, informează site-ul companiei.